друкувати


Заарештовано учасника схеми з розкрадання цукру "Аграрного фонду" — прес-служба

19 червня 2016, 12:45

Рішенням Солом’янського райсуду Києва для службової особи підприємства, задіяного у схемі розкрадання цукру, що зберігався на складах ДСБУ "Аграрний фонд", обрано запобіжний захід — тримання під вартою строком на 60 днів з можливістю внесення застави в розмірі 4,8 млн грн. Про це повідомили у прес-службі НАБУ. 

"Підприємця було затримано у четвер, 16 червня 2016 року, у порядку ст. 208 КПК України за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем")", — розповіли у НАБУ.

Затримання підозрюваного відбувалося одночасно із обшуком у ТОВ "Юридична фірма "Студія права", що здійснювався в рамках розслідування того ж провадження. 17 червня затриманому було повідомлено про підозру.

НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагали для затриманого застави на рівні розміру предмету злочину — 300 млн. грн, зазначили у Антикорупційному бюро. 

Нагадаємо, раніше в НАБУ заявили, що отримали цінні докази у справі екс-заступника прокурора Київської області Олександра Колесника щодо розкрадання цукру зі складів ДСБУ "Аграрний фонд" в Черкаській області в результаті обшуків фірми "Студія права" у Києві.

Колесника було затримано 18 травня. 20 травня Солом'янський райсуд міста Києва обрав щодо нього запобіжний захід у вигляді тимчасового тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення застави у розмірі 5,5 млн грн.