друкувати


Розподіл держпідтримки та основні програми на 2020 рік розглянуть у лютому

15 січня 2020, 16:30

Суми держпідтримки для агросектору з бюджету та основні її напрямки на 2020 рік – ці питання розгляне аграрний комітет у перший тиждень роботи нової сесії в лютому. Таке рішення прийняли на засіданні аграрного комітету депутати, повідомляє кореспондент AgroPolit.com.

«Давайте проведемо комітетські слухання на цю тему і доопрацюємо комітетський законопроект про держпідтримку і подамо його разом із пропозиціями на цю тему з МЕРТу», — з такою пропозицією виступив голова аграрного комітету Микола Сольський.

Депутати його підтримали. Відтак депутати не включили на розгляд наступної сесії три законопроекти на цю тему: №2071, №2488, №2522.

Нагадаємо, що на 2020 рік передбачено на підтримку агросектору 4,4 млрд грн. Більше про розподіл дотацій у 2019 році читайте у матеріалі спецпроекту GoЗаАгроДотаціями.

Також повідомлялося, що через рішення суду за позовом «Всеукраїнської аграрної ради» виплати держпідтримки аграріям за двома державними програмами (по тваринництву та фермерам) могли зупинитися. Більше про це читайте у матеріалі за посиланням.