друкувати


Назвали області з найвищою і найнижчою нормативною грошовою оцінкою землі

15 січня 2020, 11:05

Державна податкова служба України оприлюднила Довідник показників нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь в Україні станом на 01.01.2020 року. Про це йдеться на сайті відомства.

Зокрема, найвищі показники НГО площі ріллі у Черкаській, Чернівецькій та Харківській областях. Найнижчі показники у Житомирській, Львівській та Рівненській областях.

Зазначимо, що нормативну грошову оцінку земельних ділянок здійснюють для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, вартості земельних ділянок площею понад 50 гектарів для розміщення відкритих спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд, а також за розробки показників та механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель.

Вартість НГО у областях:

Нагадаємо, що Держгеокадастр також встановив значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь, земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення за 2019 рік. Він становить 1,0.

Також повідомлялося, що до 1 січня 2030 р. ціна продажу земельних ділянок (паїв) не може бути меншою за її нормативну грошову оцінку (27 499 грн / 1 га ріллі).