друкувати


Рада передбачила в бюджеті 2 млрд грн на розвиток підприємництва

15 січня 2020, 08:30

Верховна Рада України у другому читанні ухвалила законопроект про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо Фонду розвитку підприємництва» (№2589). Про це повідомляє прес-служба уряду.

Так, з державного бюджету буде виділено 2 млрд грн на програму «Забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва» на впровадження програми доступного кредитування в Україні. Такий крок відповідає ініціативі президента України щодо стимулювання підприємницької діяльності, активізації кредитування та створення нових робочих місць, а також пріоритету 6.4 Програми діяльності Уряду.

Фінансування бюджетної програми у Державному бюджеті України на 2020 рік здійснюватиметься за рахунок коштів від дострокового погашення векселів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у сумі 2 млрд грн, які спрямують до спеціального фонду державного бюджету.

Зазначається, що Фонд розвитку підприємництва покликаний сприяти розвитку суб’єктів мікро та малих підприємництва. Розширення та спрощення доступу ММП до інвестиційного кредитування дозволить їм створити робочі місця, збільшити обсяги виробництва та експорту, розвивати високотехнологічне виробництво та впроваджувати інновації, підвищувати енергоефективність. Така програма також спонукатиме до повернення трудових мігрантів, оскільки збільшить доступність дешевшого кредитування.

Підтримка буде надаватися за двома напрямами:

Порядок надання підтримки буде визначено найближчим часом відповідним рішенням Кабінету міністрів України.

Фонд розвитку підприємництва виступає правонаступником Німецько-українського фонду. Управління Фондом здійснює Міністерство фінансів України після відповідного рішення Кабінету міністрів України 11.12.2020 р., — йдеться у повідомленні.

Нагдаємо, уряд спільно з Німецько-українським фондом створює програму кредитування для дрібних аграріїв на купівлю с/г земель у розмірі $3 млрд.