друкувати


НАБУ вилучили докази розкрадання Аграрного фонду — офіційно

18 червня 2016, 11:16

Попри численні провокації, усі речові докази у провадженні щодо розкрадання цукру зі складів "Аграрного фонду" за сприяння "цукрового прокурора" Олександра Колесника з місця обшуку в приміщенні юридичної фірми "Студія права" вилучені неушкодженими.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"Незважаючи на численні провокації, завдяки злагодженій роботі детективів та співробітників Управління спеціальних операцій НАБУ, а також присутності ЗМІ на місці подій, за результатами обшуку в юридичній фірмі "Студія права" (Київ) вдалося зберегти неушкодженими та вилучити цінні речові докази у провадженні щодо розкрадання цукру зі складів ДСБУ "Аграрний фонд" в Черкаській області", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ зазначили, що вилучення речових доказів та вихід детективів із приміщення відбувалися під прикриттям 18 бійців Управління спеціальних операцій, оскільки детективи були заблоковані ззовні невідомими людьми в камуфляжі, які погрожували співробітникам НАБУ силовим захопленням приміщення.

Крім того, у НАБУ розповіли, що обшук у приміщенні юридичної фірми розпочався вранці 16 червня та завершився 17 червня близько 4 ранку. Відповідний протокол був підписаний всіма сторонами, які брали участь у слідчих діях, включно з двома представниками Ради адвокатів регіону. В результаті обшуку було вилучено документи та інші носії інформації, які мають доказове значення у розслідуванні кримінального провадження.

Ввечері 16 червня до входу в офіс юридичної фірми "Студія права", яку обшукувало НАБУ, близько 22:00 прибули невідомі в камуфляжі, які заблокували детективів НАБУ всередині.

З самого початку обшуку і впродовж всього дня з боку невідомих осіб, які представлялися адвокатами, неодноразово здійснювалися спроби проникнути до приміщення під приводом того, що там знаходяться їхні робочі місця, мали місце провокації детективів та бійців спецназу на фізичний контакт. 

"Останні події вчергове довели, що рішення про створення у структурі НАБУ підрозділу спеціальних операцій було правильним. Ситуація була дуже напруженою: в радіоефірі ми відстежували переговори про можливе силове захоплення приміщення з боку невідомих осіб, які будь-якою ціною намагалися не допустити вилучення речових доказів. Наявність власного спецпризначення та його висока бойова готовність дозволили зберегти речові докази та захистити детективів Бюро під час проведення слідчих дій", – зазначив з цього приводу директор НАБУ Артем Ситник.

За інформацією НАБУ, усі слідчі дії проводилися в межах судової ухвали без перевищення повноважень. Вилучені були тільки ті документи та речі, які були вказані в ухвалі.

У НАБУ нагадали, що слідчі дії відбувалися в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно заступника прокурора Київської області Олександра Колесника, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем з метою розкрадання цукру, що зберігався на складах державної спеціалізованої бюджетної установи "Аграрний фонд" у Черкаській області загальною вартістю понад 300 млн. грн (ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України). 

Укрінформ