друкувати


Колишній аграрний нардеп Леонід Козаченко продає бізнес Новинському

13 січня 2020, 13:20

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив кіпрській компанії «Lovita Investments Ltd» придбати більше 50% акцій ПАТ «Науково-виробничий концерн «УКРНАФТІНВЕСТ», яка належить Лідії Черниш і Bolaso ​​Investments Limited колишнього аграрного нардепа Леоніда Козаченка. Про це свідчать дані на сайті АМКУ.

«Надано дозвіл компанії «Lovita Investments Ltd» (м. Лімасол, Кіпр) на опосередковане придбання акцій ПАТ «НАУКОВО-ВИРОБНИЧИЙ КОНЦЕРН «УКРНАФТІНВЕСТ» (м. Київ, Україна), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що за даними з відкритих джерел, 100% Lovitia Investments належить бізнесмену і народному депутату Вадиму Новинському.

Згідно з повідомленням на сайті Лондонської фондової біржі в листопаді 2019 р британська нафтогазова компанія Regal Petroleum plc з активами в Україні попередньо домовилася про покупку ПрАТ «НВК «УКРНАФТІНВЕСТ». Сторони уклали меморандум про купівлю «УКРНАФТІНВЕСТ». Зазначалося, що сума операції складе $40 млн.

Більше 80% Regal Petroleum plc належить «Смарт-Холдингу» Вадима Новинського.

Нагадаємо, президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко прокоментував для AgroPolit.com наслідки ірансько-американського конфлікту, які можуть позначитися на ефективності українського АПК та міжнародних ринків зернових.