друкувати


Милованов назвав мотиви «земельного лобі» у складі «Батьківщини», ОПЗЖ, «Національного корпусу», «Свободи»

10 січня 2020, 16:00

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов назвав мотиви «земельного лобі» у складі «Батьківщини», ОПЗЖ, «Національного корпусу», «Свободи». Про це ідеться в матеріалі на АgroРolit.com.

«Вони зацікавлені у тому, щоб був збережений статус-кво. Частина з цих сил дійсно отримує фінансування з «тіньового» ринку землі — я не можу цього довести, але я підозрюю і маю певну інформацію… У мене є інформація від спецслужб України, і мені дуже неприємно дивитися на людей, які на біле кажуть чорне, виходять на трибуну, а самі мають під контролем 50 чи 60 тисяч гектарів або в оренді, або просто державної землі, яку контролюють через керівників державних підприємств чи місцевих чиновників».

Вони на цій землі заробляють і водночас розповідають, як захищатимуть пересічного українця. Але це доводить суд, а не я тут в офісі, тому на персоналії не переходжу», – сказав Милованов.

За його словами, друга частина цих груп не заробляє на агро.

Це вже просто політика, коли люди в опозиції будують собі політичний капітал на ідеологічній або просто ситуативній основі. І це вже нормальна частина демократії. Єдине, що мені тут не подобається, це насилля», — наголосив він.

І додав:

Інша справа, якби вони пропонували якусь альтернативу з реальними розрахунками, тоді була б розмова. Але розмова вже закінчилася. Партія «Слуга народу» відповіла на три головні запити: обмеження іноземців, обмеження концентрації угідь і фінансування для середніх фермерів».

 Нагадаємо, що відмова депутатів обмежувати максимальну кількість земель у власності на місцевому рівні до 35% території місцевих громад створить умови для монополізації ринку землі на місцевому рівні.