друкувати


Чому рейдерство у найближчий час може зрости, – експерт

9 січня 2020, 18:00

Обмежившись наведенням ладу в роботі державних реєстрів замість системної роботи із захисту інституту власності, держава задекларувала фейкову перемогу над рейдерством. Про це у своїй колонці на сайті «Економічна правда» написав адвокат ГО «Центр антирейдерських ініціатив» Дмитро Йовдій.  

На його думку, у Кабміні звузили розуміння проблематики та масштабів рейдерства до незаконних реєстраційних дій і махінацій у державних реєстрах.

«Така позиція абсолютно недалекоглядна… У звичайному розумінні рейдерство – це діяльність, спрямована на недобросовісне позбавлення активів підприємства проти волі його власника, зміну законного власника або усунення його від контролю над підприємством», – написав він.

Експерт вважає, що рейдерство – це системна організована діяльність, ланцюжок складних операцій, які потребують ретельної підготовки. 

Тому наведення ладу в діяльності державних реєстрів – це лише незначна частина роботи з вирішення проблеми. Україна потребує глибинної реформи правоохоронної системи. Поки що в цьому напрямку не робиться нічого.

Якщо найближчим часом зміни не почнуться, країну чекатиме нова хвиля рейдерських захоплень, коли рейдери адаптуються до нових умов», — переконаний Йовдій.

Нагадаємо, що розглядати скарги громадян про рейдерство в аграрному секторі за добу пообіцяв перший заступник міністра юстиції України Євгеній Горовець на своїй сторінці у соцмережі.