друкувати


40% опитаних вважають, що ірансько-американський конфлікт вплине на всю глобальну економіку

9 січня 2020, 16:00

40% опитаних вважають, що наслідки ірансько-американського конфлікту відчує на собі вся світова  економіка. Респонденти вбачають причину в тому, що очікуваного зростання цін на зернові не відбудеться. Про це свідчать дані Телеграм-каналу АgroРolit.com.

Також 24% опитаних висловили думку, що через загострення ірано-американського конфлікту торгівля між Україною та Іраном припиниться.

Ще 31% громадян, які взяли участь в опитуванні, не визначилися.

Нагадаємо хронологію конфлікту.

В офіційному Тегерані та загалом Ірані ситуація загострюється через вйськовий конфлікт зі США. Чергова його хвиля сталася з 7на 8 січняі: Іран випустив 35 балістичних ракет по американській авіабазі «Айн-аль-Асад» в Іраку. Цілі досягли близько 10 ракет, загинули близько 80 людей.

Також уночі з 7 на 8 січня 2020 року у Ірані при злеті з аеропорту Тегерана розбився з усіма пасажирами на борту літак МАУ за рейсом «Тегеран-Київ». Створено оперативну кризову групу, встановлюються причин трагедії. 

Нагадаємо про наслідки для агросектору України та світу від військового протистояння Ірану та США.

Трейдер із багаторічним досвідом, колишній народний депутат Іван Мірошніченко не радить аграріям зернові зараз. Він каже, що краще притримати їх, через загострення ірансько-американського конфлікту.