друкувати


Ціни на зернові відреагували на зниження напруженості між Іраном і США, – експерт

9 січня 2020, 14:35

Певна розрядка на Близькому Сході повернула покупців на Чиказьку товарну біржу. Про це в коментарі Latifundist.com повідомив аналітик компанії «Агрітел Інтернешнл» Олексій Єрьомін. 

«Ціни на зернові в цей же час залишалися стабільними або навіть позитивно налаштованими. Ринок Чорноморського регіону очікувано демонстрував зростання, пов'язане насамперед із проведенням єгипетського тендера з купівлі пшениці. Водночас деяка розрядка на Близькому Сході повернула покупців на Чиказьку товарну біржу, де трейдери в свою чергу коригують позиції напередодні виходу січневого звіту USDA», – зазначив експерт.

Основні очікування від січневого звіту, за його словами, пов'язані з можливим переглядом виробництва кукурудзи у США в бік зниження.

Також в Agritel констатують, що зниження напруженості у відносинах між США й Іраном призвело до падіння цін на сиру нафту до рівня близько $60 за барель на ринку Нью-Йорка.
Курс євро ослаб до позначки в 1.1120 проти долара.

У свою чергу, S&P Global Platts демонструють графіки зміни цін на кукурудзу, пшеницю і соняшникову олію за наступні день.

Нагадаємо, що на думку менеджера з розвитку бізнесу Maxigrain Олени Нероби, зниження цін на агропродукцію може бути ситуативним. Але подальше зростання цін на нафту, в світлі напруженої ситуації на Близькому Сході, підтягне за собою ціни на етанол, а в подальшому на кукурудзу і сою.