друкувати


Як на агросектор вплинула ліквідація Мінагрополітики

9 січня 2020, 07:31

Побоювання експертів втратити сильне аграрне українське лобі через ліквідацію Мінагрополітики, та водночас знизити рівень експорту агроподукції, не справдилися. Про це повідомляє unian.net.  

«У другій половині минулого року Україна почала постачати м'ясну продукцію на новий для себе ринок – в Японію, а також вибрала вчетверо більше квот на поставки курятини в Європу в 2020 році. Великим попитом почали користуватися екзотичні продукти українського виробництва, такі, як равлики. У 2020 рік Україна увійшла з новими перспективами експорту, домовившись про постачання меду та ріпаку в Китай. Як відзначають учасники ринку, у нашої країни є серйозні наміри поставляти в Китай також і продукцію птахівництва», – ідеться в матеріалі.

Додається, що вітчизняні садівники також почали постачання яблук в Бангладеш і отримали квоти від Індії на експорт фруктів у новому році. Ще одним відкриттям може стати світовий аграрний лідер – Канада, з якою Україна погодила додаткові торгові угоди.

Тому можна вважати, що у 2020 році Україна розширить географію експорту та асортимент сільськогосподарської та агропромислової продукції на ринках, де вона вже присутня. Зовнішню торгівлю в 2020 році, безумовно, пожвавить і очікуваний непоганий урожай зернових», – підсумовує видання.

Нагадаємо, що названо ризики ліквідації Мінагрополітики.