друкувати


Для відновлення судноплавства на Дніпрі у 2020 році проведуть днопоглиблення Прип’яті

8 січня 2020, 14:00

У межах проекту з відновлення міжнародного водного шляху Е-40, у 2020 році буде здійснено днопоглиблення української ділянки річки Прип’ять. Про це заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, повідомляє Урядовий портал.

«Філією Днопоглиблювальний флот ДП «АМПУ» укладено угоду на проведення днопоглиблювальних робіт для забезпечення гарантованих габаритів суднового ходу на українській ділянці р. Прип'ять протяжністю 64,5 км», – ідеться в повідомленні.

Повідомляється,що роботи на Прип'яті у 2020 р. відбудуться відповідно до Дорожньої карти поліпшення судноплавства на річках Дніпро і Прип'ять. Роботи виконає підрядник ТОВ «СОБІ», яке стало переможцем аукціону на відкритих торгах в електронній системі публічних закупівель Prozorro, запропонувавши найнижчу цінову пропозицію.

Загальний об’єм ремонтного черпання становить 100 тис. кубометрів ґрунту. Результатом робіт буде забезпечення гарантованих габаритів суднового ходу (глибина – 1,6 м; ширина – 35 м; радіус заокруглення – 300 м) на українському відрізку річки Прип’ять загальною протяжністю 64,5 км. Вартість робіт за договором становить майже 9,9 млн грн без ПДВ. Усі роботи проводитимуться з обов’язковим дотриманням вимог екологічної безпеки, – зазначили у міністерстві.

У 2019 році спеціалізована філія «Днопоглиблювальний флот» вперше за останні шість років здійснила днопоглиблення на каскаді водосховищ Дніпра обсягом у майже 800 тис. м3.

Нагадаємо, що у питанні розвитку судноплавства на Дніпрі між Україною і Білоруссю, «м'яч» зараз – на боці України, вважає надзвичайний і повноважний посол Білорусі в Україні Ігор Сокол.