друкувати


На Запоріжжі понад 11 тис. жителів скористалися програмою дотацій на вирощування молодняка

7 січня 2020, 08:16

На Запоріжжі за отриманням спеціальної бюджетної дотації звернулися 11130 осіб. На особисті рахунки фізичних осіб спрямовано близько 27 млн гривень. Про це повідомляє місцева обладміністрація.

Нагадаємо, з 1 січня 2020 року почали діяти нові стандарти якості «домашнього молока».

Директор Департаменту Андрій Поляков зазначив, що запорізькі сільські домогосподарства активно користувалися можливостями державної програми підтримки тваринництва, у межах якої Департамент здійснював роботу по нарахуванню та виплаті фізичним особам дотації за утримання та вирощування молодняка великої рогатої худоби.

За інформацією Департаменту, найбільше звернень щодо отримання дотації надійшло від селян Приазовського, Приморського, Веселівського, Мелітопольського, Бердянського, Оріхівського, Чернігівського, Розівського, Токмацького, Пологівського, Більмацького та Якимівського районів.

Часткова компенсація фізичним особам за вирощування та утримання молодняка великої рогатої худоби сприяє як підняттю життєвого рівня сільського населення області, так і позитивно впливає на збільшення виробництва тваринницької продукції, зазначив директор Департаменту Андрій Поляков.