друкувати


Вільний ринок землі капіталізує Україну на $10 млрд за 5 років, – директор Rothschild у СНД

3 січня 2020, 11:13

Вільний ринок землі без обмежень для входження капіталу призведе до капіталізації України та до залучення в перші 5 років $10 млрд інвестицій. Про це в ексклюзивному інтерв'ю Latifundist.com та AgroPolit.com розповів один з інвестиційних «гуру» світу, керуючий директор міжнародної банківської групи Rothschild  у країнах СНГ Джованні Сальветті.

 «Капіталізацію принесе насамперед вільний ринок без обмежень для капіталу на купівлю землі. Земля і агробізнес в Україні – велика частина економіки, що зростає найшвидшими темпами. Але якщо порівнювати з продуктивністю агросектору в Західній Європі, то у вас вона дуже низька. Причина – нестача всередині країни капіталу для розвитку агробізнесу (оновлення технопарку, впровадження іригації, якісних добрив та інше). На жаль, Україна сьогодні все ще бідна країна – вона потребує іноземного капіталу для фінансування низки проєктів і не тільки в агросекторі. Як його залучити? Один з оптимальних варіантів – прозора земельна реформа. Земля – це вхідний квиток для України в клуб залучення великих глобальних інвестицій», — каже він.

На думку Сальветті, земельна реформа принесе за 5 років країні значні інвестиції.

Земельна реформа без обмежень для іноземців – це $10 млрд протягом перших 5 років. В середньому на рік – близько $2 млрд. Закритий ринок – це мінус $2 млрд потенційних інвестицій», – прогнозує він.

 Більше читайте в інтерв’ю Джованні Сальветті.

Нагадаємо, що аграрний комітет рекомендував Раді проголосувати за земельний законопроект 2178-10  у другому читанні. Що закладено в документі – пояснив в  екслюзивному інтерв'ю AgroPolit.com  голова комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, народний депутат («Слуга народу») Микола Сольський.

Історія розгляду законопроекту про ринок землі читайте у матеріалі «Бій за землю переноситься на січень: чи збереться Рада на позачергове засідання, щоби прийняти земельний закон?».