друкувати


Новорічна обіцянка Мін’юсту: розгляд скарги про рейдерство миттєво та без бюрократії

1 січня 2020, 18:18

Розглядати скаргу громадян про рейдерство в аграрному сектор за добу пообіцяв перший заступник міністра юстиції України Євгеній Горовець на своїй сторінці у соцмережі.

«Наша мета – скарги щодо реального рейдерства мають розглядатися – з прийняттям відповідного рішення та його виконанням протягом 24 годин з дня надходження. Інакше сенсу у відповідних повноваженнях Мін'юсту практично немає», –  заявив Горовець.

У попередньому році терміновий розгляд скарг відбувався за виключними справами, проте цьогоріч в юстиції обіцяють прискоритись.

Ми вже демонстрували такий блискавичний розгляд в окремих, найбільш гучних, історіях, однак, щоб досягнути такого підходу на системному рівні за абсолютно усіма рейдерськими кейсами, потрібно ще трохи попрацювати», – повідомив заступник міністра.

Забезпечити кейс має антирейдерська комісія при відомстві та запровадження спрощеної системи розгляду поданих документів.

Найбільш популярні раніше підстави для відмови, пов'язані з неналежним засвідченням копій документів та відсутністю відомостей про наявність/відсутність судового спору, вже стали надбанням історії. Зміна практики пояснюється нашим бажанням наповнити реальним змістом конституційний принцип верховенства права», – заявив Горовець.

Нагадаємо у ГС «Асоціація Бізнес-Варта» про кроки уряду в боротьбі з рейдерством заявляли, що представники бізнесу мають діяти за принципом – владу почути, але самому оборонятися, та створили штаб власних юристів, які вже мають досвід відстоювання у судах спорів щодо випадків рейдерства, які тягнуться роками. Прискорений розгляд скарг обіцяв і прем'єр-міністр України Олексій Гончарук