друкувати


Кабмін хоче скасувати частину штрафів щодо користування касовими апаратами

30 грудня 2020, 18:00

Уряд схвалив проект змін до закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» і низки законів, які стосуються детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економіки.

Як наголошується, під час використання касових апаратів для суб’єктів господарювання передбачається зменшення відповідальності.

Зокрема, у проєкті прописана пропозиція скасування деяких видів штрафів у разі використання програмного РРО за: наприклад, контрольну стрічку не надруковано чи не створено в електронній формі, або ж за неподання звітності до контролюючих органів.

Це необхідні зміни, які зроблять неможливими застосування штрафів до підприємців через імовірні недоліки РРО, зменшать ризик корупції з боку перевіряючих органів та допоможуть бізнесу адаптуватися до нових вимог щодо РРО, — прокоментував законопроект заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Дмитро Романович.

Проєкт змін до закону також передбачає скасування штрафів за попереднє програмування найменування цін, товарів (послуг) та обліку їх кількості.

Уряд планує впровадження ризик-орієнтованого підходу при проведенні ДПС фактичних перевірок щодо додержання фізичними особами – підприємцями вимог у сфері застосування РРО, — йдеться у повідомленні.

«А також завдяки проекту змін до закону можна буде доопрацювати програмні РРО з урахуванням потреб бізнесу та цілей державної фіскальної політики», — додали в прес-службі.

Нагадаємо, в Україні пропонують скасувати реєстр ФОПів.