друкувати


«Батьківщина» оскаржить земельний закон, прийнятий аграрним комітетом – заява

30 грудня 2020, 14:00

«Батьківщина» оскаржуватиме схвалений аграрним комітетом законопро'кт про ринок землі 2178-10. Про це розповів народний депутат від «Батьківщини» Вадим Івченко, йдеться у еклюзивному матеріалі AgroPolit.com 

«Депутати від фракції «Слуга народу» більшістю голосів проштовхнули законопроект про ринок землі до другого читання. Представники монобільшості знехтували вимогами депутатів інших фракцій, які наполягали на розгляді правок згідно з підписаним Меморандумом про проходження законопроекту. Згідно зі статтею 16 пунктом 6 Закону України про комітети, розгляд повинен відбуватися за правками кожного з депутатів. Тому дії президентської партії можна кваліфікувати як «політичний кидок» монобільшості», – зазначив Вадим Івченко.

За його словами, наразі в «Батьківщині» розпочаті консультації з аграрними асоціаціями та політичними партіями.

Ми готуємося до оскарження законопроекту та захисту національних інтересів всіма можливими методами. Влада має нести відповідальність перед людьми за несанкціоновані дії під час розгляду законів», – наголосив він.

Нагадаємо, що представник іншої політсили, яка теж не згодна зі схваленим земельним законопроектом, депутат від опзж, голова підкомітету з питань державної економічної політики Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Олександр Колтунович повідомив, що вони ініціюють термінову зустріч керівників фракцій з Разумковим, щоб поговорити про земельний закон.

Натомість голова аграрного комітету Микола Сольський заявляє, що не бачить ніякого порушення закону депутатами комітету, які схвалили всі поправки до другого читання. Більше про ключові положення законопроекту про ринок землі, підтриманий комітетом, читайте у  ексклюзивному інтерв’ю Солького.