друкувати


Бахматюк розповів, що буде з Ukrlandfarming у контексті судового процесу щодо VAB Банку

30 грудня 2020, 11:40

Власник Ukrlandfarming Олег Бахматюк планує повернутися в Україну і продовжити розвивати свій бізнес. Про це він розповів у ексклюзивному інтерв'ю для AgroPolit.com.

«Ukrlandfarming чекає перемога. Переможемо всіх ворогів, закриємо кримінальну справу, ці люди, які вчинили нам зло, понесуть відповідальність. Я повернуся в Україну, конструктивно співпрацюватиму з урядом, будемо втілювати проекти на зовнішніх ринках і далі працювати», — зазначив Олег Бахматюк.

Він додав, що звертається до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, але там оперують вигаданими збитками, яких немає.

Вони придумали статтю, нібито про 100% збитків держави — 191 стаття. Якби у мене була можливість під адекватну заставу повернутися в Україну, я б це зробив завтра», — сказав Бахматюк.

Він наголосив, що у справі VAB Банку влаштовують шоу: спочатку проводять слідчі дії, потім передаватимуть матеріали в суд. І цей процес, на його думку, триватиме як мінімум рік.

Зараз вони нас із моїми адвокатами не допускають до перегляду матеріалів справи, що незаконно, затягуючи цим процедуру. Беруть мором мене і компанію. Це відчувається. Ми змушені виробляти стратегію захисту за межами нашої держави, де впевнені у якихось правових можливостях», — додав Бахматюк.

Повний текст інтерв'ю читайте за посиланням.

Нагадаємо, 22 листопада Бахматюка в Україні оголосили в розшук. Тим часом міжнародні кредитори Ukrlandfarming написали листа уряду з проханням зустрітися з ними, щоби не допустити дефолту компанії, а відтак — передачі активів компанії за борги. Наразі сам Бахматюк перебуває у Відні разом зі своєю сім’єю, рідною сестрою Наталією Романюк і Денисом Мальцевим. Більше деталей про це, про звернення до президента Володимира Зеленського та чи збирається він повертатися в Україну — дивіться у відео та читайте у найцікавіших цитатах з інтерв'ю Олега Бахматюка.