друкувати


Держгеокадастр відкрив доступ до бази Держфонду документації із землеустрою

28 грудня 2019, 19:33

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру почала надавати доступ до електронного Державного фонду документації із землеустрою. Про це повідомляється на сайті уряду.

 «Наразі у фонді перебуває понад 8,7 млн паперових даних. Впродовж 2019 року оцифровано 1 338 417 матеріалів, які увійшли до Державного фонду документації із землеустрою, з переліком яких можна ознайомитися на офіційному сайті Держгеокадастру», — сказано у повідомленні.

До складу зазначених документацій входять персональні дані, зокрема, серія та номер паспорта громадянина, ідентифікаційний номер фізичної особи, копії паспорту та ідентифікаційного номера фізичної особи.

Окрім цього, вже розпочато технічні заходи щодо деперсоналізації даних та зміни правил користування задля забезпечення громадянам можливості у реальному часі за допомогою технічних засобів здійснювати пошук, перегляд та копії матеріалів Державного фонду документації із землеустрою.

Водночас хочемо повідомити, що даний функціонал є тестовою версією, надалі його опції доопрацьовуватимуться та вдосконалюватимуться. У найближчій перспективі громадянам буде надано повний доступ до усіх даних.

Нагадаємо, нещодавно Держгеокадастр почав оприлюднювати усі рішення щодо надання дозволів на зняття й перенесення ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту). За словами очільника відомства Дениса Башлика, воно готове до відкриття ринку землі в Україні і вся інвентаризація с/г завершиться до серпня 2020 року.

Про стратегію розвитку служби «Кадастр 2.0. Прозорість, доступність, інновації» читайте у матеріалові. Як загалом реформуватимуть Держгеокадастр раніше AgroPolit.com розповідав у спецпроекті, а перші 7 кроків Башлика у відомстві виглядають так.