друкувати


Укрзалізниця запровадить нову систему перевезень, – Кравцов

29 грудня 2019, 10:00

В Укрзалізниці планують запровадити нову систему перевезень і розділити компанію на три вертикалі. Про це повідомив голова правління АТ Укрзалізниця Євген Кравцов, повідомляє пресс-служба Укрзалізниці.

«Своїм рішенням уряд виконав доручення президента України Володимира Зеленського і дав нам зелене світло на структурні реформи в Укрзалізниці, яка через два роки стане повноцінною холдинговою залізничною компанією. План передбачає створення пасажирської, вантажної та інфраструктурної вертикалей, створення порядку їхньої взаємодії та технічного обслуговування; централізацію корпоративних послуг. Тож оголошую 2020-й роком централізації функцій та відходу від регіонального принципу управління», — наголосив Кравцов.

За його словами, одне з найголовніших питань — компенсації витрат на пасажирські залізничні перевезення — також буде вирішене.

У майбутньому в УЗ запрацює нова система перевезень. Ключова відмінність такої системи від наявної — механізм, згідно з яким організатор перевезень буде замовляти їх у перевізників з гарантією компенсації вартості курсування поїзду. Це дозволить позбавитись крос-субсидування пасажирських перевезень за рахунок вантажних», — уточнив Кравцов.

Кравцов зазначив, що згідно з вказаним планом вестиметься робота по впровадження Єдиного електронного проїзного документа на залізничному транспорті та запровадження автоматичної сплати проїзду на приміських маршрутах.

І це ще не все. План передбачає значне покращення безпеки залізничних перевезень й оновлення технічної політики на транспорті за європейськими стандартами. У нас нарешті з'явиться орган, який буде займатися розслідуванням транспортних подій», — резюмував він.

Нагадаємо, що розбудова спеціальних потужностей та елеваторів на західному кордоні України здешевить перевезення зернових вантажів та розвантажити морські порти й залізницю.