друкувати


Названо 3 основні вимоги до пілотного проекту приватної тяги Укрзалізниці

28 грудня 2019, 08:23

В Укрзалізниці назвали три основні вимоги до учасників пілотного проекту приватної тяги. Умови стосуються локомотивів, машиністів і безпеки руху. Про це повідомив директор зі стратегічного розвитку та інвестиційної політики Укрзалізниці Антон Саболевский, повідомляє портал «Магістраль».

У Міністерстві інфраструктури створили комісію в складі семи чоловік, яка займається визначенням експериментальних ділянок і затвердженням учасників проекту.

Як зазначив Антон Саболевский, «Укрзалізниця» вважає, що не потрібно щоразу окремо вибирати напрямки під бажання заявників – це повинно відбуватися централізовано.

«Для цього ми вже передали список ділянок, які найменш грузонапряжени і складають 15% від загальної протяжності шляхів. Саме на цих малодіяльних лініях пропонуємо провести експеримент по впровадженню приватної тяги», – додав директор зі стратегічного розвитку та інвестиційної політики« Укрзалізниці».

Вимоги до учасників планують звести до 4-5 пунктам, три основних з них стосуються локомотивів, машиністів і безпеки руху. 

Так, тяговий склад повинен бути технічно справним, сертифікованим для експлуатації в Україні, а також віку в межах нормативного терміну служби, установленого заводом-виробником

Машиністи повинні мати диплом одного з центрів підготовки персоналу «Укрзалізниці» ( «школа машиністів») і допуск до роботи як на серію локомотива, так і на відповідну ділянку.

І ключова вимога компанії стосується того, що на підприємстві-учаснику повинна бути впроваджена система управління безпекою. Мається на увазі, перш за все, наявність машиніста-інструктора, який займається навчанням локомотивних бригад і контролює їх діяльність, –  написав Антон Саболевскій.

Нагадаємо, що в Укрзалізниці озвучили плани щодо агросектору та зернового експорту на 2020 рік.