друкувати


Милованов пояснив, як позов ВАР вплине на виплати дотацій з бюджету

27 грудня 2019, 16:57

Як вплине судовий позов «Всеукраїнської аграрної ради» на виплату бюджетної держпідтримки, передбаченої урядовими постановами №106 та №107 від 2018 року – пояснив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов. Його коментар наводить AgroPolit.com у матеріалі «З дотаціями чи без: чим обернеться для агросектору перемога ВАР у суді».

«Кабінет Міністрів України у 2019 році профінансував усі програми державної підтримки сільського господарства на понад 3,4 млрд гривень, але ще майже 1 млрд грн наразі заблоковані у судовому порядку через позов від «Всеукраїнська аграрна рада» до попереднього уряду», – заявив Милованов.

У КМУ кажуть, що виплати за 2 програмами підтримки були заблоковані у судовому порядку. Зокрема, призупинені виплати за програмами «Державна підтримка тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)» (830 млн грн) та «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств» (186 млн грн).

Нагадаємо, раніше AgroPolit.com оприлюднив відповідне рішення суду за позовом ВАР у питанні держпідтримки. ВАР звернулась до суду у 2018 року та під кінець 2019 домоглася заборони виплат аграріям.

Більше деталей про це рішення, позицію ВАР, уряду та аграріїв і наслідки його для ринку читайте у  матеріалі.