друкувати


Опір земельній реформі у Раді – дуже серйозний, – нардеп

27 грудня 2019, 18:00

Опір земельній реформі у Верховні Раді – дуже серйозний, проте зміни – невідворотні. Про це у своєму блозі на сайті «Українська правда» написав народний депутат Мар’ян Заблоцький («Слуга народу»).

«Загалом земельний мораторій, який доживає свої останні дні, став дуже показовою історією. Насправді він був і залишається безстроковим. Кожен раз із тих дев'яти, що його «продовжували», нам просто брехали, бо діє він до прийняття окремого закону. Тільки цього року опозиційні сили вирішили не вдаватися до чергового популістичного фейку з «продовженням» мораторію, бо нова монобільшість у цьому цирку участі не брала б», – зазначив Заблоцький.

Він додав, що мораторій показав, що у деякі політичні та навколополітичні сили досі не гидують маніпулювати людьми та паралельно виторговувати потоки та посади.

Він показав, що ідеологічно непримиренні партії та фракції забувають про всі розбіжності, коли з'являється спільний інтерес. Він викрив стільки брехні та бруду, що після кожної «дискусії», навколо ринку землі нестерпно хочеться прийняти душ. Опір земельній реформі дуже серйозний, і з настанням нового року він, звісно, нікуди не дінеться. Проте зміни невідворотні. Як і політична відповідальність. Бо, повірте, у виборців пам'ять довша за вашу. Хороший день 1 січня. Особисто я святкуватиму, – написав депутат.

Нагадаємо, що земельний підкомітет аграрного комітету до суботи розгляне 500 поправок, аби скоротити процедуру розгляду земельного законопроекту 2178-10 до другого читання.