друкувати


Член аграрного комітету увійшов до ТОП-кнопкодавів 2019 року

27 грудня 2019, 12:00

Журналісти Громадського руху Чесно склали ТОП-кнопкодавів, до якого увійшов член аграрного комітету, предстанвник Рівненщини Сергій Литвиненко («Слуга народу»). ро це повідомляє сайт Громадський рух Чесно.

Згідно з інформацією, у 2019 році щонайменше 15-ть депутатів кнопкодавили понад 45-ть разів під час роботи Верховної Ради 9-го скликання.

Так званих кнопкодавів було зафіксовано під час голосувань щодо восьми законопроектів, а також процедурних рішень та під час реєстрації на пленарних засіданнях.

Лише 18-го грудня вдалося зафіксувати аж 20-ть фактів кнопкодавства. Попри усі розмови та ведення розмов про ганебність такого вчинку, депутати продовжуть робити своє і надалі.

Найбільшими порушниками виявилися представники фракції «Опозиційна платформа — за життя» – 27 їхніх нардепів виявилися порушниками. Також чотири нардепи-мажоритарники новоствореної депутатської групи «Довіра» кнопкодавили 8 разів. Однак це далеко не весь перерахунок політичних сил, які попри усі домовленості та обіцянки та продовжували робити своє, – ідеться в повідомленні.

Ініціатори проекту нагадали, що ст. 84 Конституції України зобов’язує народних депутатів України голосувати особисто. Проте до ухвалення закону №2148 чинне законодавство не передбачало жодних санкцій для депутатів за порушення цієї норми. 

Нагадаємо, що земельний підкомітет аграрного комітету до суботи розгляне 500 поправок, аби скоротити процедуру розгляду земельного законопроекту 2178-10 до другого читання.