друкувати


Коли іноземці можуть вийти на ринок землі України, – Милованов

26 грудня 2019, 14:30

Іноземцям можуть дозволити вийти на український ринок землі за пів року – рік після його запуску. Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов в інтерв’ю для РБК-Україна.

«Якщо ми запускаємо земельний ринок восени, у жовтні 2020 року, то, думаю, пів року – рік і можна буде далі рухатися. Самі фермери, коли зрозуміють, як воно все працює, і переконаються, що немає великих проблем, першими підуть і скажуть: пустіть нам іноземців», – сказав він.

Милованов зазначив, що лібералізований ринок землі в Україні має з’явитися якнайшвидше, тому що це сприятиме економічному зростанню країни. Проте у зв’язку з загальною недовірою суспільства до інституту держави перед повною лібералізацією ринку землі має бути перехідний період.

По суті, суспільство каже: давайте зробимо етап, без іноземців, без великої концентрації угідь, з фінансовою підтримкою маленьких та середніх фермерів, подивимось, як воно працює, і , якщо працює добре, то давайте рухатися вперед до більш лібералізованого ринку, – пояснив Милованов.

Нагадаємо, що розмови про референдум щодо скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення – це «маніпуляції» та «більшевизм», вважає Милованов.