друкувати


Олег Бахматюк написав заяву в Інтерпол на голову Офісу президента Андрія Богдана

26 грудня 2019, 06:34

У офіс Інтерполу відправили заяву про факти політчиного переслідування, де фігурує голова Офісу президента Андрій Богдан. Про це заявив власник Ukrlandfarming Олег Бахматюк у інтерв’ю  AgroPolit.com та Latifundist.com.

Бахматюк звинуватив Андрія Богдана у спробі прибрати до рук його бізнес, а також — в «замовленні» поновлення справи проти нього в НАБУ щодо нецільового використання кредиту в 1,2 млрд грн від НБУ для VAB Банку. 

 «Я вважаю, що мене «замовив» Андрій Богдан – голова Офісу президента. Він керував цими процесами і щодо Віталія Каська (перший заступник Генпрокурора – Авт.) , й Артема Ситника (директор НАБУ – Авт.). Я зустрічався з ним особисто, бачив саму риторику... Ми намагалися знайти конструктив. Я описував це в інтерв’ю «Страна.uа». Богдан – диригент та оператор судового процесу проти мене. Витоки в пресі, які ми спостерігаємо, підтверджують, що ці речі присутні не тільки до мене, а й всюди… Я чітко розумію, що це політично мотивований процес. З наслідками — ви розумієте, що падіння Ukrlandfarming, м’яко кажучи, буде маленькою ядерною бомбою, на цьому сходяться всі аналітики — і політичні, й економічні, що це буде великою проблемою», — каже він. 

 

Зі свого боку ми повідомили український Інтерпол, зараз будемо інформувати Ліонський офіс, про політичну вмотивованість, порушення справи проти мене… (Чи звучало у заяві прізвище Богдан? – Ред). —Звичайно, там звучали всі прізвища… Ми чітко мотивували політичний процес, на нашу думку, на думку наших юристів та експертів, яких ми найняли по політичному середовищі в Україні, які розуміють зовнішні процеси», — пояснив він.

Власник Ukrlandfarming Олег Бахматюк нагадав, що справа про нецільове використання рефінансування від НБУ уже чотири рази закривалася іншими силовими структурами.

Просто зараз співпали інтереси багатьох: Артему Ситнику (директору НАБУ – ред.) — слід показати піар, Руслану Рябошапці (Генеральний прокурор України) – теж, який розпочав боротьбу з олігархами, до яких я не відношуся. Ви знаєте, що олігарх — це людина, яка має політичні впливи, і медійні. У нас велика компанія, я — великий бізнесмен, але не олігарх. Вони підмінюють ці поняття зараз. Думаю, що я і Костянтин Живаго — це «ілюстрація» для того самого Андрія Богдана (голова Офісу президента – Ред.), відволікання від інших важливих інших подій, показування інтенсивної роботи по боротьбі із так званими «олігархами», — підсумовує він.

Більше читайте у матеріалі.