друкувати


Названо регіони України, які залучили найбільше інвестицій

25 грудня 2019, 08:24

Перше місце у рейтингу залучення інвестицій у регіон, за підсумками 3-го кварталу 2019 року, продовжує утримувати Київська область. За нею іде Дніпропетровська, потім – Миколаївська області. Про це повідомили аналітики рейтингового агентства Євро-Рейтинг виданню «Стройобзор».

Бальна оцінка Київської області зросла на 13 одиниць (до 236 балів). Лише на два пункти відстав Дніпропетровський регіон – 234 бали, замикає категорію ineА (максимальна інвестиційна ефективність) Миколаївська область – 207 балів.

У порівнянні з попереднім періодом, значно зросла кількість регіонів, в яких інвестиційна ефективність зафіксована на рівні висока або вище середньої (ineВ — ineС). Частково це відбулося завдяки підйому вгору окремих областей (Черкаська, Чернігівська), частково – в силу погіршення результатів регіонів (Львівський, Полтавський, Харківський), які квартал назад показували максимальну інвестиційну ефективність.

При цьому типовим прикладом зісковзування можна назвати дві області: Одеську і Хмельницьку. Друга навіть входила в число лідерів в 2016 році, але потім почала рух вниз, яке привело її на останню позицію в рейтингу за підсумками 3 кварталу 2019 року. У цьому ж напрямку, правда значно повільніше, рухається і Одещина. Регіон, з величезним інвестиційним потенціалом, зараз демонструє інвестиційну ефективність на середньому рівні (ineD). Досить складно, маючи таку потужну економіку і розвинену інфраструктуру бізнесу опуститися ще нижче, але застрягти в числі середняків — цілком ймовірно, – розповіли експерти.

Нагадаємо, що французькі компанії зацікавилися будівництвом в Україні складських зерносховищ.