друкувати


У Дніпрі створили унікальну упаковку для меду – банки із бджолиного воску

23 грудня 2019, 12:00

Українська компанія MEDUSHA винайшла дивовижне рішення для зберігання меду, якому немає аналогів у світі – у банках із бджолиного воску. Про це розповів директор української компанії MEDUSHA Андрій Горбонос в інтерв’ю Seeds

«Ми, по суті, повторили шлях бджоли в природі. Все те, з чого складається наш продукт, не містить жодних штучних елементів, створених людиною. Тут тільки мед і тільки бджолиний віск, який зберігає всі корисні властивості меду. Ми лише додали йому певної форми», – пояснив

Він розповів, що компанія створює спеціальні силіконові форми і в них відливає продукцію з воску.

У нас налагоджене виробництво. Віск перед відливом плавиться, очищається. Цікава інформація: на 10 грам меду бджола дає 1 грам воску. Віск – це ще й дефіцит», – пояснив Горбонос.

Він також повідомив, що компанія має контракт із великою асоціацією пасічників та зазначив, що до MEDUSHA потрапляє все те, що дістається з вулика, без будь-якої обробки.

Ми маємо певні вимоги. Бджіл узимку цукром не годують. Є всі сертифікати на віск або мед, паспорти пасік. У нашій продукції зацікавлені покупці з Арабських Еміратів, Ізраїлю», – розповів директор компанії. 

Нагадаємо, що на Херсонщині вироблятимуть органічний мед.