друкувати


Швейцарія підтримала молочну галузь України

23 грудня 2019, 10:37

В Україні стартувала нова швейцарсько-українська програма «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», мета якої – створення можливостей для бізнесу в обох секторах, зокрема сприяння збільшенню рівня зайнятості та доходів, особливо — у сільській місцевості. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

На першому засіданні Наглядової ради нової Програми заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький наголосив: «Молочна галузь перебуває в пріоритеті міністерства з точки зору продовольчої безпеки та доступності безпечних харчових продуктів. За розвиток органічного виробництва відповідальна заступниця міністра Інна Мєтєлєва. Ми будемо сприяти розвитку органічного та молочного секторів. Нам потрібен ривок у розвитку цих галузей, а саме: допомога у нормотворенні, навчанні та комунікації, діджиталізації, щоб міністерство мало можливість швидше впроваджувати зміни».

Очікується, що в результаті впровадження Програми приватні малі й середні підприємства (виробники, переробні підприємства, надавачі послуг), а також відповідні органи державної влади, котрі працюють в органічному й молочному секторах, сприятимуть розвитку сталої торгівлі та створенню робочих місць у цих секторах.

Цілі Програми: підвищення якості та безпечності продукції в органічному та молочному секторах, підвищення торговельного потенціалу на внутрішньому та зовнішньому ринках продукції з вищою доданою вартістю відповідно в органічному та молочному секторах.

Нагадаємо, що за 2019 рік Україна втратила сім позицій у світовому рейтингу світових виробників молока, опустившись з 18-ї до 25-ї сходинки.