друкувати


BUNGE Україна інвестувала $ 180 млн в заводи в Миколаєві — прес-служба

15 червня 2016, 17:19

Сьогодні на території Миколаївського морського порту компанія «BUNGE Україна» відкрила сучасний виробничо- перевантажувальний комплекс з інвестиціями в розмірі $ 180 млн. Про це повідомляє прес-служба Latifundist.com.

Інфраструктура комплексу включає завод з виробництва рослинної олії, олійний термінал і розширені потужності зернового терміналу.

В ході відкриття генеральний директор «BUNGE Україна» Дмитро Горшунов зазначив, що комплекс продовжує стратегію компанії, спрямовану на розвиток інфраструктури в Миколаївському морському порту.

«У 2011 р компанія побудувала тут сучасний перевантажувальний термінал, який розширив зернові експортні потужності України на 3 млн т в рік. Сумарна вартість обох проектів становить $ 280 млн, і ми продовжуємо інвестувати не тільки в розвиток інфраструктури та експортних потужностей українських портів, а й український АПК в цілому», — додав він.

Маслопереробний завод дозволяє щорічно переробляти 790 тис. т насіння (2,4 тис. т соняшнику і 1,7 тис. т сої в день). Таким чином, перевантажувальні потужності збільшилися на 1,75 млн т зерна, шроту і масла щорічно.

Завдяки роботі нового проізводственноперегрузочного комплексу «BUNGE Україна» обсяг експорту виробленої в Україні продукції і перевалки вантажів в порту збільшиться на 1 млн т.

Присутній на заході Президент України Петро Порошенко сказав, що відкриття комплексу такої потужності і з таким обсягом інвестицій є безпрецедентним для Миколаївського регіону.

«Його значення важко переоцінити і для українського агропромислового комплексу в цілому — це одна з найбільших інвестицій в українську економіку за останні роки. Завдяки нашим американським партнерам і компанії «BUNGE» Україна робить ще один відчутний крок до відновлення економіки і експортних потужностей», — підкреслив Петро Порошенко.

У церемонії відкриття також взяли участь голова Ради директорів компанії «BUNGE» Патрік Лупо і виконавчий директор «BUNGE» регіону Європа, Близький Схід і Африка Томмі Йенсен.