друкувати


Тимофій Милованов розкритикував законопроект Тимошенко про ринок землі 11-річної давності

20 грудня 2019, 16:00

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов розкритикував законопроект №2143 про ринок землі, який лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко у лютому 2008 року внесла на розгляд парламенту. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що у запропонованому Юлією Тимошенко законопроекті, немає ніяких обмежень щодо купівлі землі іноземцями та концентрації землі в одних руках.

«Купувати державну с/г землю можуть громадяни та юридичні особи України. Немає ніяких обмежень на власників-юридичних осіб. Тобто, власниками можуть бути іноземці. На покупців приватної землі в законопроекті немає НІЯКИХ обмежень», — написав Тимофій Милованов.

Щодо концентрації, то там встановлено: максимальний граничний розмір землі для купівлі визначається Кабінетом Міністрів.Тобто немає ніяких законодавчих обмежень на концентрацію.

Також він навів цитати статті 10 зазначеного законопроекту: 

Нагадаємо, раніше AgroPolit.com проводив аналіз тексту земельного законопроекту Юлії Тимошенко, співставивши його із нинішніми висловлюваннями політика. Більше деталей читайте у матеріалі «Піймали на брехні: Тимошенко&Висоцький — був чи ні земельний закон про вільний ринок?».