друкувати


Україна рекордно наростила експорт равликів до ЄС

20 грудня 2019, 14:56

Протягом перших 9 місяців 2019 року українські компанії експортували 248 т равликів до ЄС. Це на 155 т більше, ніж за весь 2018 рік. Про це повідомляють на сайті українського уряду.

Таке зростання експорту равликів в уряді пов’язують з тим, що в Україні зросла кількість підприємств, які вирощують цю продукцію та мають відповідний сертифікат Європейського Союзу. Наразі таких компаній в Україні 17, в той час як минулого року їх було всього 5.

Більшість компаній-експортерів равликів розташовані на заході України — 11 компаній, з яких 5 у Львові та Львівській області. Водночас такі компанії працюють і у Києві, а також на Харківщині, Житомирщині та Полтавщині.

Враховуючи попит на українських равликів та готовність вітчизняних підприємств його задовольняти, Держпродспоживслужба постійно сприяє цьому процесу», — повідомляють в уряді.

Зокрема, держава оприлюднила міжнародний ветеринарний сертифікат, необхідний для вивезення з України равликів.

Зазначимо, що равликів споживають у їжу, а найбільший ринок цього продукту — у Західній Європі. М'ясо равликів багате на білки, магній, кальцій та інші речовини, а у їхньому слизі міститься гліколева кислота, колаген та багато вітамінів.

Нагадаємо, на Вінниччині на сімейній фермі вирощують середземноморських равликів.