друкувати


В Україні запровадять держпідтримку енергетичних культур

20 грудня 2019, 08:30

У Держенергоефективності підготували зміни до українського законодавства, які запровадять програму державної підтримки вирощування біоенергетичних культур. Про це заявив директор Держенергоефективності Юрій Шафаренко, передає «Укрінформ».

«Ми розробили проект змін до законодавства і проект постанови Кабінету міністрів. Ми хочемо надати державну допомогу цьому напрямку (вирощування біоенергетичних культур, — ред.)... Приблизно за такою самою схемою, як зараз робимо з «теплими кредитами», ми будемо відшкодовувати певний відсоток або на закупівлю паростків для вирощування, або на добрива, або на техніку. Це питання для обговорення», — зазначив Юрій Шафаренко.

Він додав, що розвиток біоенергетики дасть змогу Україні стати більш енергонезалежною і саме тому його потрібно стимулювати шляхом підтримки з держбюджету.

Ми можемо бути абсолютно енергетично незалежними завдяки вирощуванню біоенергетичних культур. Ми можемо замістити біоенергетичними культурами понад 9 млрд м куб. газу», — наголосив Юрій Шафаренко.

Нагадаємо, уряд закликали підтримати біоенергетику через систему аукціонів.