друкувати


Засідання аграрного комітету проходить незаконно, – Тимошенко

19 грудня 2019, 09:20

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко на ранішньому засіданні аграрного комітету заявила, що після засідання буде зустріч голів фракцій на яке запросять представників головного юридичного відділення Верховної Ради для з’ясування законності засідання комітету з аграрних питань.

«Хай вони нам пояснять, як може продовжуватися засідання комітету, якщо воно відбувається повністю в незаконній площині. Я переконана в тому, що і голова ВР і лідери фракцій, і представники секретаріату ВР вже на цьому етапі розставлять всі крапки над «і», – заявила Тимошенко.

Нагадаємо, напередодні Юлія Тимошенко повідомила в коментарі для AgroPolit.com, що аграрний комітет буде змушений розглядати всі 4,5 тис. правок відповідно до регламенту, а не в прискореному режимі. Також після розгляду всіх поправок знадобиться ще 10 днів, за які нардепи мають ознайомитися з рішенням аграрного комітету. За словами Тимошенко, до Нового Року закон про відкритий земельний ринок №2178–10 точно розглянутий не буде.

Однак сьогодні, 19 грудня, Тимошенко наголосила, що нові правки від депутатів, які мали бути внесені до загальної таблиці, додані туди не були, тож засідання аграрного комітету проводиться з порушенням закону, що і буде винесено на розгляд юридичного відділення Верхової Ради під час засідання голів фракцій.

Як проходило вечірнє засідання – дивіться тут.