друкувати


Зеленський відреагував на протест під Радою проти ринку землі

18 грудня 2019, 09:30

Президент України Володимир Зеленський вбачає у протестах проти ринку землі політичне підґрунтя. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook після сутичок під Верховною Радою.

«Дискусії про законодавчі ініціативи не повинні порушувати закон. Я поважаю думку українців, упродовж місяців ми слухаємо пропозиції стосовно реформ. Однак на мітингу щодо закону про землю звучать не голоси фермерів, а політичні гасла. Через них постраждали і мітингарі, й поліцейські», — написав Володимир Зеленський.

Він зазначив, що влада, як і обіцяла, вносить між першим і другим читанням правки в закон про землю на основі обговорень з українцями. 

І саме так Україна буде рухатися до кращого життя, попри опір старих «еліт». Це я вам гарантую», — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, на сьогодні заплановано засідання аграрного комітету з розгляду закону про ринок землі №2178-10. Вчора спікер парламенту Дмитро Разумков закрив ранкове засідання Ради через блокування трибуни парламенту через незгоду «Батьківщини», ОПЗЖ із проголосованим у першому читанні земельним законопроектом №2178-10. Почав засідати аграрний комітет. Паралельно тривав тригодинний прес-марафон Кабміну щодо ринку землі в Україні. А під стінами парламенту проходила акція протесту проти ринку землі в Україні.

За словами голови аграрного комітету Миколи Сольського, наразі до цього документа подано близько 4,5 тис. правок. Комітет кілька разів збирався на розгляд законопроекту до другого читання, але не розпочав цей процес через його блокування з боку громадських активістів.

Раніше у стінах Ради навіть сталася бійка за землю.