друкувати


Ринок землі приймуть із легким земельним «тюнінгом» — заява

17 грудня 2019, 19:41

Закон про ринок землі можуть проголосувати у парламенті із низкою «косметичних поправок». Про це повідомив під час запуску асоціації «Бізнес-Варта» один із її засновників, колишній народний депутат Іван Мірошніченко.

«Ринок зараз запроваджують не дуже правильно. Не тому, що ринок землі не потрібен. Він потрібен. Але не варто це робити скопом,  без надання фінансової підтримки фермерам, та ще багато інших нюансів. Фермери мають бути покупцями землі.  Ми бачимо, що земельного діалогу немає: глухий з німим — і караван іде далі. Скоріше, у якомусь форматі проголосують закон по землі з легким «тюнінгом», і не почують  аграріїв», — зазначив Мірошніченко.

Раніше він презентував свою модель розвитку земельного ринку із трьох етапів – більше про неї дивіться в інфографіці.

Нагадаємо, назавтра заплановано засідання аграрного комітету з розгляду закону про ринок землі №2178-10. Раніше спікер парламенту Дмитро Разумков закрив ранкове засідання Ради через блокування трибуни парламенту через незгоду «Батьківщини», ОПЗЖ із проголосованим у першому читанні земельним законопроектом №2178-10. Почав засідати аграрний комітет. Паралельно тривав тригодинний прес-марафон Кабміну щодо ринку землі в Україні. А під стінами парламенту проходила акція протесту проти ринку землі в Україні.

За словами голови аграрного комітету Миколи Сольського, наразі до цього документа подано близько 5 тисяч поправок. Комітет пару разів збирався на розгляд законопроекту до другого читання, але не розпочав цей процес через його блокування з боку громадських активістів.

Раніше у стінах Ради навіть сталася бійка за землю.