друкувати


Під стінами парламенту триває акція протесту проти ринку землі в Україні

17 грудня 2019, 12:30

Під парламентом розпочалася акція протесту проти ринку землі, ініційована Національним штабом захисту рідної землі. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Учасники акції вимагають від уряду: 

Нагадаємо, акцію протесту анонсували вчора у політичній партії «Батьківщина».

«Президент України Володимир Зеленський прийняв остаточне рішення продати українську сільськогосподарську землю. Продати, всупереч будь-якому світовому досвіду, попри незгоду 75% людей. Щоби протистояти такому варварському розбазарюванню народного надбання, в Україні створено Національний штаб захисту рідної землі, який розпочинає всеукраїнську акцію протесту», – прокоментувала акцію протесту Юлія Тимошенко.

До акції долучилася й голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар.

Дрібний фермер, який обробляє кілька гектарів землі, створює навколо себе мінімум 4 робочих місця. Адже він живе у селі, а значить — ходить до магазину, кафе, перукарні, його діти навчаються в школі і т.п. Тобто, саме фермер формує інфраструктуру села. В той час як великий агрохолдинг чи іноземна корпорація, у користуванні яких кілька сот тисяч га, не будуть розвивати село і створювати робочі місця. Їх цікавить лише земля, яку можна засіяти соєю для експорту. Хіба ж їм потрібні люди?», — прокоментувала Ірина Паламар.

Раніше повідомлялося, що сьогодні Кабмін проведе тригодинний прес-марафон про ринок землі.

Розгляд правок до законопроекту про ринок землі в Україні перенесли на завтра.