друкувати


На Черкащині побудують два елеватори

15 грудня 2019, 08:31

Група компаній «Надія» та компанія «Агроком» побудують два елеватори в Черкаській області. Потужності зерносховищ становитимуть приблизно 30 тис. т.  Про це повідомляє Medium.com.

Так, планується будівництво таких комплексів:

1) Логістичний елеватор на залізничній колії, для зберігання і перевезення зернових залізницею. Розташують даний об'єкт на земельній ділянці площею 5,4 га в м Золотоноша, по вул. Шевченка, 3. Потужність зберігання зерносховища – 30 тис. т. Планується відправка 56 вагонів по 60 т кожен вантажопідйомністю 3,36 тис. т з метою щомісячної відправки 8 таких маршрутів загальною вагою 26,88 тис. т.

2) Логістичний елеватор на березі річки Дніпро, для перевезення зернових водними шляхами. Даний об'єкт намір побудувати на земельній ділянці площею 9 га за межами населеного пункту с. Іркліїв Чорнобаївського району. Потужність зберігання зерносховища складе до 20-30 тис. т. Планується щомісячна відправка 10 вантажних суден, кожне місткістю по 2 тис. т з розрахунку добової перевалки зернових 0,7-1 тис. т із можливістю в майбутньому нарощувати потужності за рахунок залучення більш вантажоємних суден.

Використовувати елеватори компанії мають намір у двох варіантах:

– закріпити зберігання, приймання та відвантаження по обох комплексах;

– зберігати зерно тільки в Золотоноші, відвантаження проводити тільки в Золотоноші прямо на залізниці або автомобільному транспорті для перевезення в Іркліїв для перезавантаження на баржі.

Нагадаємо, що ДП «Держреєстри України» запускає нову послугу веб-перегляду інформації про обсяги зерна, яке зберігається по всій Україні, на підключених до Основного реєстру складських документів на зерно, а також зерна, прийнятого на зберігання зерновими складами.