друкувати


В Раді відкрилася виставка наукових досягнень НААН — офіційно

15 червня 2016, 09:43

У парламенті відкрилась виставка наукових досягнень НААН України та національних галузевих академій наук. Таким чином науковці намагаються бути ближчими до депутатів, аби показати, що у них є чим похвалитися і держава має підтримувати їх розробки фінансово.

«В моєму розумінні сучасна економіка України потребує створення нової системи інноваційного розвитку агропромислового сектору: "аграрна освіта — аграрна наука — аграрне виробництво". Галузь не може розвиватись без іновацій Як голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин, переконаний — аби не загубити українську науку потрібна синергія в роботі НААН, Мінагрпороду та Ради», — так прокоментував виставку народний депутат від БПП Петро Юрчишин.

На його думку, потрібно приділити увагу і збільшенню фінансування наукових установ на оновлення матеріально-технічної бази, розвиток наукового потенціалу і якісну підготовку кадрів.

«Іноваційні підходи необхідні українським аграріям, щоб якісно конкурувати на світових ринках. Вважаю, що слід також залучати недержавні кошти для фінансування наукових досліджень та науково-технічних розробок в АПК. Бізнес має підставити плече науковцям і шляхом застосування механізмів державно-приватного партнерства сприяти престижу і розвитку української аграрної науки», — підсумував Петро Юрчишин.