друкувати


ЄІБ виділить українським аграріям кредит у розмірі €400 млн

13 грудня 2019, 17:00

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) започаткував новий проект для підтримки сектору переробки сільськогосподарської продукції в Україні та кредитну лінію на суму €400 млн. Про це повідомляє сайт ЄІБ.

«Європейський інвестиційний банк започаткував проєкт із підтримки харчової ланки агропромислового сектору, із кредитом у розмірі €400 млн, поряд із донорською технічною допомогою, для підтримки малих та середніх підприємств та середнього розміру кампаній в Україні. Програма розрахована на те, щоб допомогти Україні повною мірою скористатися всіма перевагами поглибленої та всеохопної зони вільної торгівлі в межах Угоди про асоціацію з Євросоюзом», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що програма охоплюватиме виробників зернових культур, соняшнику та рибної промисловості в Україні, що дасть змогу підвищити якість продукції на внутрішньому ринку та збільшити її конкурентоспроможність на європейському та світовому ринках.

Нагадаємо, що з 1 лютого 2020 року в Україні запрацює Українсько-німецький фонд, який кредитуватиме малий бізнес під 5, 7 і 9% річних.