друкувати


Більшість вітчизняних борошномельних комплексів – технічно застарілі, – експерт

13 грудня 2019, 09:30

Більшість наявних в Україні борошномельних підприємств технічно застаріли й не можуть виробляти продукт, який повністю відповідає усім міжнародним стандартам. Про це заявили аналітики компанії ProConsalting.

«В результаті, ми спостерігаємо падіння виробництва борошна в Україні», – ідеться в повідомленні.

Так, за попередніми оцінками аналітиків, українські підприємства у жовтні цього року виробили 159 тис. т борошна, що на 4% менше від аналогічного результату 2018 року.

Виправити ситуацію можна шляхом створення борошномельних комбінатів, озброєних сучасними технологіями і обладнанням, які змогли б працювати як на внутрішній ринок, так і на експорт, вважають експерти ProConsalting.

Водночас, за даними Державної фіскальної служби, станом на 11 грудня експорт борошна з України з початку сезону досяг 165,2 тис. тонн, що на 61,2 тис. тонн більше, ніж на аналогічну дату минулого року.

Як зазначають експерти, така ситуація зумовлена, зокрема, зменшенням внутрішнього споживання борошна в Україні через скорочення населення.

Нагадаємо, що сподіватися на те, що через рекордний урожай зернових – 74,5 млн т –  у 2020 році подешевшають хліб і борошно не варто.