друкувати


У 2019 році українські порти рекордно наростили обсяги перевалки, – Криклій

13 грудня 2019, 10:28

Перевалка вантажів в українських портах від початку року сягнула 150 млн т  — найвищий рівень від початку світової фінансової кризи 2008 року. Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій на своїй сторінці у facebook. 

За його словами, переважна більшість товарів, які проходять через українські порти — це товари, які Україна відправляє на експорт. Вони становлять 75% всього товарообороту, який проходить через порти. 16% вантажів — імпорт товарів, ще 7% — транзит товарів через українські порти до інших країн.

Близько 41% вантажів, що проходять через українські порти, склала агропродукція, ще 23% — руда.

Рекордний обсяг перевалки – це не лише досягнення виробників, перевізників, стивідорів та портовиків – це новий виклик для всієї галузі. Транспортна інфраструктура повинна бути готовою справлятися з новими навантаженнями, та ми вже зараз бачимо вузькі місця в логістиці,— написав міністр.

Нагадаємо, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) визнав неправомірним стягнення додаткових коштів з суден Адміністрацією морських портів України та наклав штраф за це у розмірі 5,5 млн грн.