друкувати


ДПЗКУ в 2015 році користувалася послугами перевезень офшорної компанії — Приходько

14 червня 2016, 18:08

Державна продовольча зернова корпорація України (ДПЗКУ) у минулому році користувалася фрахтовими послугами офшорної компанії. Цю інформацію озвучив голова корпорації Борис Приходько, відповідаючи на питання AgroPolit.com.

Нагадаємо, что під час звіту діяльності ДПЗКУ на аграрному комітеті Верховної Ради народний депутат від БПП Андрій Вадатурський підняв питання щодо співпраці ДПЗКУ із офшорними компаніями у частині послуг перевезення.

«У минулому році всього 4 кораблі було відвантажено в Китай на умовах CFR (з оплатою фрахту). Одна з цих компаній, якій ми платили фрахт - офшорна, тому що це традиційно для такого роду підприємств», - зазначив Приходько. 

Приходько підкреслив, що ДПЗКУ оплачує послуги таких компаній за фактом виконання. Тобто, про передоплату мова не йде і ризики втрат відсутні.

«Торгівля на таких поставках, з одного боку, ризикована, з іншого - більш високомаржинальна. На жаль, у ДПЗКУ є обмеження - довідка з Держзовнішінформу та перевірка платежів Нацбанком вимагає певний період часу, який кораблі не можуть чекати. Тому кількість таких операцій мізерно мала», - сказав глава ДПЗКУ.