друкувати


Аграрії у 2019 році отримали від Укрзалізниці низку пом’якшень, – експерт

12 грудня 2019, 15:00

У 2019 році аграрії домоглися від Укрзалізниці низку пом'якшень для вантажовідправників. Про цеу своєму блозі на сайті Latifundist.com написав експерт у сфері транспортної інфраструктури та логістики Валерій Ткачов

Ідеться про те, що вантажовідправники в 2019 році отримали від УЗ кілька змін у нормах і умовах відправок вантажів, оскільки менеджмент врахував пропозиції, які на адресу залізниці спрямовували аграрії.

Серед таких пом'якшень:

Це дало можливість значно знизити витрати з подачі-прибирання вагонів на малодіяльні станції для клієнтів, які розташовані на великій відстані від відкритих залізничних станцій. Максимальну плату за подачу-прибирання вагонів на малодіяльних залізничних станцію обмежили сумою 4 428,96 грн за вагон із ПДВ, – зазначає Валерій Ткачов.

За його словами, полегшено процедуру виключення залізничних станції зі списку малодіяльних станцій.

Також він додав,що можливо виключення станції з переліку малодіяльних станцій за звернення вантажовідправників за відповідною процедурою, скорочення періоду моніторингу для виключення зі списку малодіяльних – до 3 місяців (за результатами квартального поліпшення показників).

Нагадаємо, що запровадження Укрзалізницею нового виду перевезення зерна залізницею – поїзди за жорсткими нитками графіку руху, або РРМП – значно поліпшить виробничі показники УЗ.