друкувати


Арахамія сумнівається, що у четвер Рада розгляне закон про ринок землі

10 грудня 2019, 18:00

Через подані до закону про ринок землі понад 4 тисячі правок, малоймовірно, що його розглянуть у четвер цього тижня. Про це заявив депутат Верховної Ради, голова підкомітету з питань нагляду за діяльністю державних органів спеціального призначення з правоохоронними функціями Давид Арахамія, повідомляє сайт «Економічні новини».

«Ми хочемо починати розглядати закон про ринок землі. Але кількість правок від народних депутатів росте з кожним днем, ​​як снігова куля. Сьогодні їх уже понад 4 тис. А я прогнозую до 6 тис. правок за цим законом. У зв'язку з цим профільний комітет поки не в змозі їх просто обробити і звести в порівняльну таблицю. У них вже виснуть комп'ютери. Тому розгляд закону про ринок землі в цей четвер – малоймовірний», – поділився Давид Арахамія.

Нардеп припускає, що така кількість правок пов'язана з тим, що багато депутатів, особливо з опозиційних партій, просто намагаються заблокувати розгляд цього законопроекту. Як зазначив Арахамія, це так званий, «поправочний спам», який покликаний уповільнити або зірвати процес винесення закону на розгляд у сесійній залі.

Арахамія нагадав про те, що вже внесені правки в закон за гучними пунктами, які викликали найбільший резонанс у суспільстві.

Ми внесли дуже важливі правки до законопроекту, а саме: заборонити можливість викупу землі іноземцями до референдуму, а також скорочення концентрації землі в одні руки. Це два важливих питання, в які ми внесли корективи. Я вважаю, що ринок землі треба запускати, оскільки це фактично анулює кріпосне право щодо 7 млн ​​українців, які є власниками паїв в Україні та не можуть ними вільно розпоряджатися, – підсумував народний депутат.

Нагадаємо, що у Верховній Раді України під час підготовки законопроекту про ринок землі до другого читання нардепи планують внести правку щодо зменшення концентрації землі в одні руки – попередньо до 50 тис. га.