друкувати


Нитки графіку Укрзалізниці оптимізують планові перевезення, – експерт

11 грудня 2019, 14:00

Запровадження Укрзалізницею нового виду перевезення зерна залізницею – поїзди за жорсткими нитками графіку руху, або РРМП – значно поліпшить виробничі показники УЗ. Про це пише у своєму блозі на сайті Latifundist.com експерт у сфері транспортної інфраструктури та логістики України Валерій Ткачов

«Даний вид перевезення дозволить значно поліпшити виробничі показники УЗ (збільшить швидкість руху поїздів, оборотності вагонів), оптимізує планований перевізний процес, а також збільшить прогнозованість відвантажень зерна для самих вантажовідправників. На даний момент планується щомісяця відправляти від 450 до 550 вантажних поїздів за РРМП», – зазначив Валерій Ткачов.

Як вказав експерт, є необхідність доопрацювання самого механізму розподілу ниток графіку через торги. На думку Валерія Ткачова, перші торги показали низку упущень у процедурі УЗ: закритий режим торгів без можливості переглянути свою ставку, присутність на торгах фірм-одноденок і посередників, можливий витік інформації про ставки на торгах

Після аналізу результатів перших торгів менеджмент УЗ зробив відповідні висновки і переглянув процедуру їх проведення. Учасники зернового ринку все-таки очікують організацію торгів на незалежної майданчику «Прозорро. Продажі » і зменшення розміру штрафу за відмову від нитки (50/100 тис. грн за відмову від однієї нитки)», – резюмував Валерій Ткачов.

Він зазначив, що в майбутньому на відправки РРМП повинні перейти всі вантажовідправники й увесь вагонний парк без винятку. На думку Валерія Ткачова, це повинен бути річний графік відвантаження РРМП з усіх маршрутних станцій, який забезпечить рівномірний вивезення зерна з усіх зон виробництва.

Нагадаємо, що АТ Укрзалізниця закликає Верховну Раду України включити землі залізничного транспорту (крім тих, які оподатковуються на загальних підставах), до складу земельних ділянок, які не підлягають оподаткуванню земельним податком. Ініціатива не стосується тих земель, які обкладаються податком на загальних підставах.