друкувати


Службовці колишнього МінАПК після переходу до Мінекономіки скаржаться на затримки зарплат

9 грудня 2019, 18:29

Службовці, які після ліквідації МінАПК перейшли до Мінекономіки, скаржаться на затримки зарплат строком до двох місяців. Про це пишуть у коментарях до повідомлення у соцмережі Тимофія Милованова щодо причини заборгованості перед працівниками Держгеокадастру.  

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов вказав, що до Держгеокадастру вчасно не надходять кошти через затримки документів у Мінфіні. Водночас, працівники колишнього МінАПК питають, чому переоформлення документів не роблять після нового року і змушують чекати на зарплати.

«Чому мова лише про Геокадастр? Інші ЦОВВ теж не отримували в листопаді ні авансу, ні зарплати. Ви лише на свою зарплату скаржитесь, а що говорити про простих людей? Невже не можна було цю процедуру (перенесення рахунків, отримання паспортів) почати з Нового року, тим більше, що саме з Нового року знову потрібно буде робити той паспорт?», – написав один із користувачів соцмережі.

Про затримки зарплат повідомили і працівники лабораторій Держпродспоживслужби.

«Лабораторія Держпроду другий місяць працює без заробітної плати»,– пише коментатор.

Міністр зазначив, що затримки зарплати у Держгеокадастрі пов'язані також з діями керівництва в регіонах або його зміною.

Проблема не системна і, на жаль, залежить від виконавців на місцях. Як ви знаєте керівництво Геокадастру на регіональному рівні в процесі відсторонення, і відбувається перевірка дій всіх філій Геокадастру... Кадастр виплатив аванс тільки апарату, а на територіях не вистачало залишків коштів, так як вже були зміни до закону, заявку на відкриття фінансування від Мінагро кадастр не подав. Тому території не змогли дати аванс. Наказ про затвердження підписано і надано кадастру. Фінансування відкрито. Всі, території, які подали платіжні доручення до Казначейства зможуть отримати Зп чи вже отримали»,–  повідомив Тимофій Милованов.

Нагадаємо, про затримки зарплати на 2 місяці повідомляли у Телеграм-каналі Олександра Дубінського. У повідомленні зазначалось, що новий паспорт бюджетної програми Держгеокадастру дві місяці без підпису лежав у Тимофія Милованова.