друкувати


На концесійний конкурс щодо порту «Херсон» іде 4 компанії

10 грудня 2019, 06:40

За результатами двомісячного терміну прийняття заявок на конкурс з передачі в концесію майна держпідприємства «Херсонський морський торговельний порт», візьмуть участь 4 компанії, зокрема 2 міжнародні. Про це на брифінгу заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій, повідомляє пресс-служба відомства.

Повідомляється, що серед компаній, які подали заявки – Busserk Liman İşletme Loj. Hizm. LTD.ŞTİ (Туреччина), ТОВ «Спеціальна компанія Морський порт Херсон» (консорціум ТОВ «Аскет Шиппінг» і ТОВ «Глобал Грейн» – 60%, Україна), ТОВ «Рісоіл-Херсон» (консорціум «Петро Ойл енд Кемикалс» і AT RISOIL, Грузія і Швейцарія), а також ТОВ «Укрморпорт» (Україна).

За словами Криклія, наразі триває підготовка концесійних проєктів, які плануються до реалізації у 2020 році.

Ми, спільно з нашими міжнародними партнерами, готуємо нові концесійні проєкти у портах Чорноморськ, Одеса, Ізмаїл, Бердянськ, Маріуполь. Залізничні станції – Дніпро, Харків, Вінниця, Хмельницькій, Миколаїв, Чоп. Вивчаємо оптимальний варіант щодо концесії регіональних аеропортів. Хочу запевнити, що рішення буде зваженим і в інтересах держави, – сказав він.

Нагадаємо, що президент України доручив Кабінету міністрів до 30 червня 2020 року вжити заходів для затвердження переліку об’єктів концесії.