друкувати


Укрзалізниця у 2 рази збільшила кількість маршрутних зернових станцій

9 грудня 2019, 16:27

Протягом 2019 року кількість маршрутних зернових станцій в Україні через мережу Укрзалізниці збільшилася майже в 2 рази – з 79-ми до 154-х. Про це повідомив експерт в сфері транспортної інфраструктури та логістики України Валерій Ткачов в матеріалі Latifundist.com

За його словами, збільшилася також кількість елеваторів і агрохолдингів, які отримали можливість формувати маршрутні відправки з зерном.

«Велика заслуга в цьому і самих учасників зернового ринку, які інвестували мільйони доларів в модернізацію своєї ж / д інфраструктури, переглянула режим роботи і штат співробітників», – зазначив Валерій Ткачов.

Він також вказав, що в той же час, залишається невирішеною проблема рівномірного наявності маршрутних зернових станцій по всій території України.

Нагадаємо, що в результаті впровадження ініціативи АТ «Укрзалізниця» з перевезення зернових вантажів так званими «нитковим маршрутами» зерно в порти транспортується швидше мінімум удвічі, а обсяг перевезень істотно зріс. Це зумовило рекорд перевезення зерна залізницею в жовтні — 3,8 млн т.