друкувати


На українському ринку 30% агрохімії – фальсифікат, – експерт

9 грудня 2019, 14:26

Сьогодні в Україні ситуація з підробками засобів захисту рослин і добрив – критична. За деякими даними, близько третини пестицидів і агрохімікатів є фальсифікатом. Про це заявив керівник сервісно-технологічного напряму компанії UKRAVIT Сергій Сальников, повідомляє прес-служба компанії.

«Ситуація з підробками засобів захисту рослин і добрив сьогодні на ринку склалася критична. За деякими даними, близько третини пестицидів і агрохімікатів є фальсифікатом. Причому мова йде як про завезення такої продукції з-за кордону, так і про локальне виробництво підробок. Тому купуючи засоби захисту і добрива, важливо бути впевненим в їх якості», – зазначив експерт.

За словами керівника агробіологічної лабораторії Інституту здоров'я рослин Володимира Конограя, щоб не витратити кошти даремно, перевірку на оригінальність засобів захисту рослин слід довірити науці.

Ми визначаємо близько 300 діючих речовин в препаратах, а також їх концентрації. В результаті досліджень аграрій отримує протокол, де зазначено перелік діючих речовин і їх концентрація. Таким чином, якщо заявлені діючі речовини не відповідають знайденим, аграрій може повернути препарат, або комбінувати його з іншим – в разі, якщо повернути його з різних причин неможливо, – пояснив Володимир Конограй.

Нагадаємо, що назвали 4 області, які відстають у закупівлі міндобрив.